RADIOLOGIJA

MAGNETNA REZONANCA 3 TESLA

 

Jedna od najboljih radioloških metoda, bez ionizirajućeg zračenja.

Vršimo sve vrste snimanja sa ili bez kontrastnog sredstva.

Očitanje nalaza u roku od 48 sati.

Poliklinika Vitalis trenutno ima na rapolaganju najnoviji MR 3 TESLA u Bosni i Hercegovini.

Naši liječnici pristupaju svakom bolesniku oslanjajući se na godine iskustva u rješavanju najtežih dijagnostičkih problema. U tome im je od velike pomoći novi uređaj za magnetsku rezonancu snage polja 3T, jedini takav u državi, koji svojim tehničkim karakteristikama osigurava iznimnu kvalitetu snimanja. 
 

DIGITALNA MAMOGRAFIJA I RENDGEN

 

Digitalna mamografija je rendgenska pretraga sa zračenjem vrlo niskog intenziteta Pri tome se mogu prepoznati i tumori koje se još ne može napipati. Ako pak se prepoznaju simptomi kao što kvržice, tvrda mjesta ili bolovi, onda mamografija pomaže u njihovom razjašnjenju.

Digitalni rendgen - vrlo dobra kvaliteta slike, mogućnost naknadne obrade, mala doza zračenja, brza raspoloživost i jednostavna mogućnost pohranjivanja - digitalna rendgenska tehnika nudi mnoge prednosti u usporedbi s tradicionalnom tehnikom.

128-SLOJNI MSCT

 

Posljednji u nizu zanovljeni uređaj za oslikavanje kompjutoriziranom tomografijom u tehničkom pogledu smješta se u sam vrh trenutne tržišne ponude, a svojim performansama može izdržati opterećenja protoka velikog broja pacijenata. Također kvalitetnim računalnim programima koji su implementirani u uređaj, stvaraju se mogućnosti analize i dijagnostike rutinskih i kompleksnih visokodiferentnih  kliničkih upita iz svih specijalističkih i užih specijalističkih područja liječenja, poput neinvazivne CT koronarografije i CT srca, virtualnih kolonoskopija i kolonografija, virtualnih bronhoskopija i visokorezolucijskih tehnika snimanja pluća, te neizostavno i perfuzijskih protokola kod dijagnosticiranja moždanih udara.

napredna 3D

DENZITOMETRIJA

kvantitativnim

CT tehnikom

Denzitometrija je najvažnija pretraga u procjeni zdravlja kostiju. Naša radiološka dijagnostika nudi Vam denzitometrijska qCT snimanja koja su se dokazala boljim i preciznijim nego li standarda snimanja DEXA metodom.

RADIOLOŠKI TIM POLIKLINIKE VITALIS
Poliklinika Vitalis trenutno broji 6 doktora radiološke dijagnostike na čelu sa dr. Tihomirom Jerkovićem i 3 inžinjera radiologije koji su Vam dostupni svaki dan.
Surađujemo i sa drugim radiološkim centrima uz stalno usavršavanje našega osoblja. Također naši liječnici surađuju sa liječnicima diljem Europe, putem posebnog radiološkog programa posebno osmišljenim za Polikliniku Vitalis.
MAGNETNA REZONANCA 3 TESLA
prva ove generacije u BiH

 

Jedinstven, specifičan, među najboljima na svijetu... Ovakvim epitetima i znanstvenici i radiolozi te neuroradiolozi opisuju uređaj za magnetnu rezonanciju 3 tesla koji je nedavno instaliran u odjelu radiologije Poliklinike Vitalis.

Koje će koristi imati pacijenti? Dvostruko jača snaga – Nemoguće je nabrojiti sve mogućnosti i prednosti MR 3 tesla, ali na prvo mjesto valja izdvojiti dvostruko jaču snagu njegova magnetskog polja u odnosu na druge takve uređaje. Slikovni su prikazi dvostruko jačeg kontrasta i dvostruko veće rezolucije. Magneti koje imaju naše bolnice jačine 1,5 tesla strukture u tijelu prikazuju do najmanje jednog milimetra, dok novi uređaj prikazuje strukture ispod 0,5, do čak 0,3 milimetra. Njegova je golema prednost i to što je dva i više puta brži od ostalih magneta, što je vrlo važno za bolesnike kojima nije jednostavno ležati u magnetnom tunelu 40 minuta te, naravno, za snimanje djece. Ovisno o tome koji dio tijela se snima i što se točno traži, no najčešće je dovoljno da pacijent leži u tunelu 10 ili 15 minuta.
 

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

 

Ultrazvuk je neinvazivna medicinska dijagnostička metoda. Ultrazvučni pregled, sonografija ili ehosonografija koristi malu ultrazvučnu sondu i gel kako bi tijelo pacijenta izložili visoko frekventnim valovima zvuka. Ultrazvuk je sigurna i bezbolna dijagnostička metoda, a stvara slike unutrašnjosti tijela koristeĆi valove zvuka. Ultrazvučni pregled NE KORISTI ionizirajuće zračenje (kao röntgenske zrake). Kako se ultrazvučne slike stvaraju u realnom vremenu, ultrazvukom je moguće prikazati i strukturu i gibanje unutarnjih organa, kao i protok krvi u krvnim žilama. Dopplerski ultrazvuk je posebna ultrazvučna metoda kojom se analizira protok krvi unutar krvnih žila.

ULTRAZVUČNE usluge:

UZV vrata

UZV štitnjače

UZV abdomena

UZV prostate

UZV testisa

UZV dojke

UZV lokomotornog sustava

UZV kukova za bebe

Colordoppler karotida i ekstremiteta