Online
Nuklearna medicina

Nuklearna medicina je područje medicine u kojem se dijagnosticiraju i liječe razne bolesti primjenom radioaktivnih materijala. Razvoj ovog područja ima važnu ulogu za ranu dijagnozu mnogih bolesti. Pretrage koje se primjenjuju na području nuklearne medicine razlikuju se od onih radioloških po tome što uključuju upotrebu radioaktivnih tvari i pridonose funkcioniranju tkiva i organa te pružaju anatomske slike.

Iskusni doktori
Dijagnostika i liječenje

Specijalist nuklearne medicine obavlja specijalistički pregled koji se sastoji od anamneze, kliničkog pregleda i ultrazvučnog pregleda vrata (štitna žlijezda, paratireoidne/doštitne žlijezde, limfni čvorovi vrata, žlijezde slinovnice, druge nejasne novonastale tvorbe na vratu).

Također obavlja punkcije pod kontrolom ultrazvuka nodoznih promjena u štitnjači, uvećanih paratireoidnih/doštitnih žlijezda, uvećanih limfnih čvorova, kao i drugih suspektnih nejasnih tvorbi na vratu. Uz sve navedeno, nakon uvida u laboratorijske vrijednosti hormona štitnjače, postavlja dijagnozu i određuje terapiju za bolesti štitne žlijezde

Minimalno invazivni terapijski zahvati u medicini postali su vrlo popularni zbog manjeg rizika od klasičnih (operativnih), brzine oporavka, malo ili beznačajno nuspojava i relativno niske cijene. Jedna od takvih metoda je ultrazvukom vođena perkutana injekcija 96 % alkohola (PEIT- percutaneous ethanol injection therapy), a naročito je pogodna za regiju vrata. Postupak injekcije 95% sterilnog alkohola izvodi se ambulantno, bez pripreme, tankom iglom (spinal needle), tako da se pod kontrolom ultrazvuka, perkutano, u željenu leziju injicira određena količina alkohola, ovisno o veličini lezije. Komplikacije su rijetke, a postupak se može ponavljati više puta. PEIT se primjenjuje za liječenje paratireodinih žlijezda, naročito kod sekundarnog hiperpartireoidizma, čvorova u štitnjači (toksični adenomi, strume, ciste), ostalih cista na vratu i kod solitarnih metastaza karcinoma štitnjače u limfnim čvorovima vrata.

U našoj poliklinici izvodi se perkutana ablacija 96% alkoholom, a uskoro i perkutana ablacija mikrovalovima. Obje metode se koriste za liječenje dobroćudnih nodusa (čvorova) štitne žlijezde, a ablacija mikrovalovima i za liječenje hiperfunkcijskih paratireoidnih/doštitnih žlijezda.

 

DOKTORI
Izaberite nekog od naših doktora
dr. Damir Rozić
spec. Nuklearne medicine
KONTAKT
Napravite vaš termin!
kontakt
CJENIK
Cjenik usluga
Naziv usluge
Cijena (KM)
Popust uz srebrnu karticu
Popust uz zlatnu karticu
Pregled nuklearne medicine sa UZV štitnjače
80,00 KM
100%
100%
Kontrolni pregled nuklearne medicine sa UZV štitnjače
50,00 KM
100%
100%
Punkcija štitnjače vođena UZV sa citološkom analizom
100,00 KM
100%
100%
Citološka analiza punktata
50.00 KM
100%
100%
Perkutana ablacija štitnjače alkoholom
500,00 KM
30%
100%
Mikrovalna ablacija čvorova štitnjače - U cijenu je uključena opća anestezija
3.000,00 KM
15%
50%
FDG PET/CT pretraga bez kontrasta
3.100,00 KM
5%
10%
FDG PET/CT niskodozna pretraga
2.700,00 KM
5%
10%
FDG PET/CT pretraga sa kontrastom i dg. CT
3.200,00 KM
5%
10%
VITALIS PREMIUM KARTICE
Odaberi karticu
Vitalis zlatna kartica
Vitalis zlatna kartica je namijenjena za najveću brigu o Vašem zdravlju. Kartica uključuje sve naše usluge, bez ograničenja i bez doplaćivanja usluga.
Vitalis srebrena kartica
Vitalis srebrena kartica uključuje također sve naše usluge, jedina razlika je u tome što se određene usluge nadoplaćuju, kao što je navedeno u pravilniku naših kartica.
Vitalis zlatna kartica
Informacije
Zdravstvena kartica Poliklinike Vitalis omogućuje vam visokokvalitetnu zdravstvenu njegu i brigu, individualan pristup, posebne pogodnosti za višegodišnje osiguranike kao i dogovaranje termina po vašoj želji.
Cijena
VITALIS ZLATNA KARTICA individualna 1999,00 KM
VITALIS ZLATNA KARTICA obiteljska 2999,00 KM
Vitalis srebrena kartica
Informacije
Zdravstvena kartica Poliklinike Vitalis omogućuje vam visokokvalitetnu zdravstvenu njegu i brigu, individualan pristup, posebne pogodnosti za višegodišnje osiguranike kao i dogovaranje termina po vašoj želji.
Cijena
VITALIS SREBRENA KARTICA individualna 960,00 KM
VITALIS SREBRENA KARTICA obiteljska 1440,00 KM
PRETPLATI SE NA NAŠ NEWSLETTER
Kako biste dobili najnovije vijesti o zdravlju od naših stručnjaka!
newsletter
Vukovarska bb, Mostar 88000 Bosna i Hercegovina
Kontaktirajte nas
Budite slobodni i pišite nam na mail:
[email protected]
Copyright © 2023 PoliklinikaVitalis. All rights reserved.