Online
Neurologija

Osnovna misija u radu neurološke djelatnosti Poliklinike Vitalis je klinička primjena neuroznanosti i medicina temeljena na znanju i dokazima.

Iskusni doktori
Dijagnostika i liječenje

Dijagnostika i terapija neuroloških bolesti zahtijeva znanje, stručnost, strpljenje i pažnju. Naši neurolozi ujedinjuju te osobine, a svemu dodaju i vještinu uporabe visoke tehnologije.

U dijagnostici im je na raspolaganju 128-kanalni EEG uređaj  za snimanje, jedan od najsuvremenijih takve vrste u regiji. Osnova dobre kliničke procjene neuroloških smetnji svakako je neurološki pregled, nakon kojeg se donosi odluka o daljnjim dijagnostičkim postupcima ili liječenju.

Neurološki pregled uključuje anamnezu (anamneza sadašnje bolesti, osobna anamneza, obiteljska anamneza) i neurološki status. Temeljem neurološkog statusa će se utvrditi klinički znakovi oštećenja:

Neurološki pregled je potreban u slučaju glavobolja, vrtoglavica, povraćanja, gubitka svijesti, poteškoća s vidom, otežanim govorom, gubitka snage, bolova ili trnaca u rukama i nogama, pogoršanja postojećih simptoma. Ovisno o tome ćemo učiniti potrebnu neurološku i neuroradiološku obradu koja će se temeljiti na individualnom pristupu i bit će određena za svakog pojedinog bolesnika ovisno o njegovim simptomima i kliničkim znakovima bolesti.

TCD - Transkranijski Doppler

TCD ili transkranijski Doppler je ultrazvučna pretraga krvnih žila u glavi. Svrha pretrage je procjena intrakranijske hemodinamike (procjena protoka u krvnim žilama glave). Najčešće se radi uz CDFI karotidnih i vertebralnih arterija, ali je vrijedna i kao samostalna pretraga kod određenih stanja, kao i paćenju bolesti ili oporavka (trauma, anemija, moždani udar, itd.). Ova dijagnostička metoda je također neinvazivna te daje procjenu moždane hemodinamike u živom vremenu.

EEG – Elektroencefalografija je bezbolna i sigurna dijagnostička pretraga koja se radi pomoću malih, površinskih pločica (elektroda) postavljenih na glavu kako bi se registrirala moždana aktivnost koja se tijekom snimanja prikazuje u obliku valovitih linija. Pretragom se može odrediti promjene moždane aktivnosti i kao takva je korisna kod dijagnosticiranja moždanih poremećaja, posebno epilepsije. Pretraga je neophodna kod dijagnostike, praćenja i liječenja raznih vrsta epilepsija i ostalih epileptogenih poremećaja.

Također se preporuča u obradi:

  • glavobolja (npr. migrena, bazilarna migrena),
  • trauma mozga,
  • moždanih disfunkcija različitog uzroka (encefalopatije),
  • upalnih bolesti (encefallitis),
  • moždanog udara,
  • poremećaja spavanja,
  • demencija

EEG je sigurna i bezbolna metoda. U dijagnostičke svrhe, kao i praćenju liječenja može se višestruko ponavljati bez ikakvih posljedica za bolesnika.

Rezultati pretrage: Interpretaciju i analizu nalaza vrši neurolog, specijaliziran za područje elektroencefalografije i epileptologije.

Također na odjelu neurologije radimo i EMNG snimanja.

 

DOKTORI
Izaberite nekog od naših doktora
KONTAKT
Napravite vaš termin!
kontakt
CJENIK
Cjenik usluga
Naziv usluge
Cijena (KM)
Popust uz srebrnu karticu
Popust uz zlatnu karticu
Pregled neurologa
80,00 KM
100%
100%
Kontrolni pregled neurologa
50,00 KM
100%
100%
EEG s očitanjem
140,00 KM
100%
100%
EMNG gornjih i donjih ekstremiteta
250,00 KM
100%
100%
EMNG gornjih ili donjih ekstremiteta
140,00 KM
100%
100%
VITALIS PREMIUM KARTICE
Odaberi karticu
Vitalis zlatna kartica
Vitalis zlatna kartica je namijenjena za najveću brigu o Vašem zdravlju. Kartica uključuje sve naše usluge, bez ograničenja i bez doplaćivanja usluga.
Vitalis srebrena kartica
Vitalis srebrena kartica uključuje također sve naše usluge, jedina razlika je u tome što se određene usluge nadoplaćuju, kao što je navedeno u pravilniku naših kartica.
Vitalis zlatna kartica
Informacije
Zdravstvena kartica Poliklinike Vitalis omogućuje vam visokokvalitetnu zdravstvenu njegu i brigu, individualan pristup, posebne pogodnosti za višegodišnje osiguranike kao i dogovaranje termina po vašoj želji.
Cijena
VITALIS ZLATNA KARTICA individualna 1999,00 KM
VITALIS ZLATNA KARTICA obiteljska 2999,00 KM
Vitalis srebrena kartica
Informacije
Zdravstvena kartica Poliklinike Vitalis omogućuje vam visokokvalitetnu zdravstvenu njegu i brigu, individualan pristup, posebne pogodnosti za višegodišnje osiguranike kao i dogovaranje termina po vašoj želji.
Cijena
VITALIS SREBRENA KARTICA individualna 960,00 KM
VITALIS SREBRENA KARTICA obiteljska 1440,00 KM
PRETPLATI SE NA NAŠ NEWSLETTER
Kako biste dobili najnovije vijesti o zdravlju od naših stručnjaka!
newsletter
Vukovarska bb, Mostar 88000 Bosna i Hercegovina
Kontaktirajte nas
Budite slobodni i pišite nam na mail:
[email protected]
Copyright © 2023 PoliklinikaVitalis. All rights reserved.