Polikliniku Vitalis osnovali smo sa jednom željom i ambicijama da se napravi jedna ozbiljna privatna zdravstvena ustanova koja će svojim pacijentima ponuditi vrhunsku zdravstvenu uslugu uz najmoderniju medicinsku opremu i vrhunske stručnjake iz raznih grana medicine.

— dr.Goran Đuzel

Dobrodošli na stranice poliklinike Vitalis

MEDICINA DOSTUPNA SVIMA

Akademska medicina u Mostaru je počela sa radom 1997. godine osnivanjem Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru za čiji uspjeh su zaduženi profesori sa medicinskih fakulteta u Zagrebu, Rijeci, Sarajevu i Splitu. U 17 godina postojanja Medicinskog fakulteta, u Mostaru su stasali vrsni stručnjaci iz raznih područja medicine, a svoje specijalističko obrazovanje su uglavnom završili u Hrvatskoj ili u ostalim zemljama Europske Unije. Brzi tehnološki napredak u medicini zahtjeva stalna ulaganja u znanje, stručna usavršavanja i medicinsku opremu, što je u mnogo slučajeva neizvedivo u velikim bolničkim centrima. Zbog toga smo se odlučili pokrenuti POLIKLINIKU VITALIS koja će našim pacijentima ponuditi najmodernije dijagnostičke pretrage i preglede. Poliklinika Vitalis trenutno nudi preko 20 specijalističkih i subspecijalističkih pregleda, modernu radiološku dijagnostiku, te vrhunski opremljene dvorane za operativne zahvate.

ONO ŠTO VIDITE JE NAŠA KULTURA, A PRUŽANJE VRHUNSKE USLUGE JE NJEZIN SASTAVNI DIO

POSEBNA POZORNOST RADIOLOŠKOJ DIJAGNOSTICI

Ono što izdvaja ovu Polikliniku od drugih je to što posebnu pažnju pridajemo našoj radiologiji. Najnovija magnetna rezonanca, MSCT uređaj, rendgen, mamograf i ultrazvučna dijagnostika čine jaku i modernu granu ove Poliklinike. Svi uređaji su najbolji iz svoje klase te su namijenjeni svima koji ne mogu čekati duge liste čekanja u državnim bolnicama. Zbog toga, Poliklinika Vitalis svojim korisnicima nudi snimanja i procedure bez lista čekanja i u kratkom vremeno očitanje nalaza.

SURADNJA I STALNO USAVRŠAVANJE

Jedna od velikih prednosti naše Poliklinike je izravna suradnja s kolegama na poznatim sveučilišnim bolnicama u Njemačkoj i Švicarskoj. Kod zahvata koji se ne izvode u BiH ili RH, našim pacijentima možemo organizirati liječenje na jednoj od stranih klinika s kojima imamo suradnju. Dužnost Poliklinike Vitalis je ta da stalno uvodimo nove suradnike i nove specijalnosti, tako da Vam je sve dostupno u našoj ustanovi.

Sportska obitelj

Sportska medicina se u našim krajevima odnosi na specijalistu sportske medicine, odnosno medicine rada i sportske medicine. Takav je liječnik, po završetku studija i odgovarajuće specijalizacije, osposobljen za obavljanje preventivnih pregleda sportaša. Ti preventivni pregledi imaju za svrhu rano otkrivanje eventualnih odmaka od normalnog razvoja djece sportaša, kao i provjeru specifičnih fizičkih predispozicija za bavljenje određenim sportom. Takvi periodični pregledi obavezni su za sve sportaše koji se natječu u bilo kojem sportu u BiH, te su uvjet za pristupanje sportaša natjecanju. Slijedom mnogih praktičnih problema, ova se obaveza ne izvšava uvijek, a zaista bi trebala. Naime, prevencija ozljeda i bolesti u sportaša započinje upravo pregledom kod specijaliste sportske medicine.

Poliklinika Vitalis je uvijek podržavala sportske događaje i timove u Mostaru i široj okolici. Smatramo to našom dužnosti i zadaćom da sportsku obitelj Vitalis održavamo spremnom za sve prepreke i budemo uz nju za sve uspjehe. Iako bi joj ime trebalo opisivati i zonu odgovornosti, te iako mnogi još podrazumjevaju da se sportska medicina bavi liječenjem sportaša i sportskih ozljeda, u hrvatskim okvirima praksa je nešto drugačija, te potom termini sportska medicina i liječenje sportskih ozljeda imaju ponešto drugačije značenje od direktnog prijevoda tih sintagmi na engleski, ili koji drugi jezik.

Naši liječnici