KIRURGIJA

Kirurške usluge Poliklinike Vitalis zasnivaju se na novim tehnologijama koje omogućavaju brz i uspješan oporavak.

KOJU VRSTU KIRURŠKE USLUGE VAM PRUŽA POLIKLINIKA VITALIS? Nudimo vam zahvate u općoj i lokalnoj anesteziji, iz opće, plastične laserske i radiofrekventne kirurgije. Sve zahvate obavlja vrhunski tim naših kirurga.

Osim opće kirurgije u našoj Poliklinici nudimo: proktološku kirurgiju, estetsku kirurgiju, kardiovaskularnu kirurgiju, radiofrekventnu kirurgiju i neurokirurgiju.

PROKTOLOŠKA KIRURGIJA: uz preglede i kontrole nudimo zahvate: operacije analnih fistula, hemeroida-ligature, hemeroida u općoj anesteziji i brojni drugi.

 

VODITELJ ORDINACIJE: dr. Braco Hajdarević

ESTETSKA I PLASTIČNA KIRURGIJA: dermalne filere, botox terapije, povećavanje grudi i stražnjice, ginekomastija, korekcije ožiljaka, uha, kapaka ...

 

OPĆA KIRURGIJA: brzi i precizni zahvati. Nudimo usluge: šivanje rane, ekscizija tumora, uklanjanje urasloga nokta, previjanje, uklanjanje šavova, operacija preponske kile...

LASERSKA I RF KIRURGIJA:

lasersko uklanjanje vena, sklerozacija vena, radiofrekventno uklanjanje madeža, cirusnih bradavica i drugih izraslina. Zahvati traju svega nekoliko minuta i potpuno su bezbolni.

VODITELJ KIRURGIJE:
mr. sc.  GORAN ĐUZEL, dr. med. spec. kardio-vaskularne kirurgije

Dr. Đuzel je naš certificirani kirurg za operacijske zahvate vena kao i druge zahvate na perifernim krvim žilama. Edukacije za naprednu primjenu lasera u ovome segmentu medicine je dr. Đuzel obavio u NJemačkoj, kao i svoju specijalizaciju na Herztentrum u Berlinu.

UKLANJANJE VENA PJENOM I LASEROM:
Oboljele, odnosno proširene vene na nogama predstavljaju vene koje su izgubile svoju fiziološku ulogu odvodnje krvi iz kože i potkožja nogu prema srcu, i kao takve predstavljaju zdravstveni problem, jer uzrokuju kronično odumiranje kože i potkožja s dugoročno teškim zdravstvenim i kozmetičkim posljedicama. Stoga takve vene treba ukloniti iz cirkulacije, da bi se omogućilo preusmjeravanje krvotoka na zdrave vene. U našoj poliklinici ih možete ukloniti ili pjenom ili laserskom operacijom vena.

Koje su prednosti lasera nad pjenom?

Glavna prednost lasera u odnosu na pjenu je u tome da laser postiže dugoročno bolje rezultate: prema rezultatima objavljenim u Journal of Vascular Surery 2009. godine , koji obuhvaćaju zbirnu analizu rezultata 119 studija, mogućnost povratka tegoba nakon laserskog uklanjanja vena iznosi svega 5% kroz 3-5 godina, a nakon uklanjanja vena pjenom, kao i nakon klasičnog kirurškog zahvata ta je mogućnost oko 20%.

Koje su prednosti pjene nad laserom?

Kod uklanjanja tj. sklerozacije vena pjenom, nije potrebna upotreba nikakve pa čak niti lokalne anestezije - zahvat se izvodi pristupom do oboljele vene tankom kanilom kroz kožu. Takav zahvat traje i nešto kraće od laserskog tretmana te je i nešto jeftiniji.

Da li je preporučljivije ukloniti vene laserom ili pjenom?

U osnovi su i jedna i druga metoda uklanjanja vena dobre metode, te se u svakom slučaju preporučljivije od klasičnog kirurškog zahvata.

ESTETSKA I PLASTIČNA KIRURGIJA:
Estetska i plastična kirurgija predstavlja relativno mladu kiruršku granu medicine, koja posljednjih godina doživljava svoj veliki razvoj. Naša poliklinika postaje centar ove vrste kirurgije u BiH, a i šire sa velikom paletom usluga koju pružamo.
 
Neke od naših usluga koje nudimo, uz standardne preglede, kontrole i konzultacije, su:
 • korekcija očnih kapaka, nosa i ušne školjke
 • korekcija rascjepa usne
 • povećavanje grudi anatomskim i okruglim implatatima
 • povećavanje i zatezanje stražnjice
 • smanjenje i podizanje grudi
 • lifting čela, lica i obrva
 • smanjivanje muških grudi (ginekomastija)
 • povećavanje listova implatatima
 • dermalni fileri
 • botox tretmani lica
 • botox terapije protiv znojenja
RADIOFREKVENTNA KIRURGIJA
Radiokirurgija frekvencije 4-Mhz nudi apsolutnu prednost za pacijenta i neusporedivo bolji estetski rezultat bez krvarenja, bez šavova i bez kasnijeg ožiljka bez obzira na lokalizaciju samog madeža, a uz to terapijski rezultati su u svemu identični. Postupak je uz prethodnu lokalnu anesteziju apsolutno bezbolan i traje ne više od 30 sekundi. Dubina i širina do koje se ide prilikom uklanjanja ovisi od prethodnog izgleda madeža, gdje se nalazi  i uklanja li se iz estetskih razloga ili se na madežu prepoznaje neki od prethodno spomenutih faktora rizika. Bez obzira koliko god duboko da idemo krvarenja i šavova nema, a samim tim nema ni previjanja, već se samo napravi krastica koja otpadne za 10 do 15 dana, a na tom mjestu  nema nikakvog ožiljka, samo fina roskasta mlada koža koja će vremenom poprimiti boju zdrave kože. 
​Kad govorimo o visećim bradavicama moguće je bukvalno u roku od deset minuta ukloniti i više od 100 bradavica. Ukoliko su promjene većih dimenzija i nezgodnih lokalizacija potrebno je dati lokalnu anesteziju. Vrlo su nezgodne promjene na očnim kapcima, ne samo zbog nezgodne lokalizacije već i zbog obilnog krvarenja prilikom uklanjanja ukoliko ga obavlja osoba bez potrebnog iskustva i znanja. Viseće bradavice uklanjamo tehnikom radiovalne excizije, a seboroične bradavice tehnikom radiovalne vaporizacije kada se jednim potezom brišu kao gumicom. Međutim kolika god promjena bila i bez obzira gdje se nalazila predstavljati će vrlo jednostavnu intervenciju za iskusnog radiovalnog kirurga.
NEUROKIRURGIJA
Na temelju neurološke, neurofiziološke ( EMNG ekstremiteta) neuroradiološke ( CT, MSCT i angiografija te MR mozga i kralješnice) obrade donosi odluku o neurokirurškom zahvatu ili konzervativnoj terapiji uz daljnje praćenje pacijenta.Često se obavi ciljana nadopuna anamneze i neurološkog pregleda.
Ukoliko pacijent ima potrebu za minimalno invazivnim operativnim zahvatima, to je moguće obaviti u našoj ustanovi.