Online
Inovacije u tretiranju bolesti štitne žlijezde
Mar 06, 2024
FacebookTwitterLinkedIn

Nedavno je BBC objavio kako je izvedena prva mikrovalna ablacija čvorova štitne žlijezde u Ujedinjenom Kraljevstvu, a malo je poznato u javnosti da se takvi zahvati već pola godine izvode u Mostaru, u Bosni i Hercegovini, u Poliklinici Vitalis. To je ujedno i jedini centar na cijelom području jugoistočne Europe koji obavlja mikrovalne ablacije čvorova štitnjače i liječenja hiperfunkcijskih doštitnih žlijezda tom metodom. Jedini specijalista u ovom dijelu Evrope koji izvodi ove zahvate, doktor medicine, specijalista nuklearne medicine Petar Pušić gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije.

Dr. Petar Pušić osvrnuo se na reportažu uglednog BBC-ja te nadodao kako je prvu mikrovalnu ablaciju hiperfunkcijske doštitne žlijezde (adenoma) izveo prije više od 3 mjeseca, a takva procedura još nije učinjena u cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu kao i u mnogim drugim metropolama svijeta i mnogo razvijenijim državama.

U periodu od pola godine, dr. Pušić je adekvatno tretirao nekoliko pacijenata koji su pokazali nevjerojatne rezultate. Nitko od pacijenata dr. Pušića nije imao potrebu za tabletama poslije bolova nakon zahvata, i svi su se pacijenti vratili normalnoj svakodnevici isti dan. Dr. Pušić, ponosno ističe kako je jedan pacijent dan nakon zahvata išao planinariti.

Prednosti minimalno invazivnih zahvata na štitnjači i doštitnim žlijezdama u odnosu na klasične operativne zahvate je to što se izvode u lokalnoj anesteziji, traju kraće (max. do 45 minuta), a pacijent se otpušta isti dan nakon kratkog promatranja (2-4h). Ovaj pristup liječenju ne ostavlja ožiljke na vratu, i najbitnije pacijent ne zahtijeva doživotnu terapiju s hormonima štitnjače.

Više o modernom pristupu liječenja štitne žlijezde poslušajte na slijedećem linku:

Inovacije u tretiranju bolesti štitne žlijezde

Slične novosti
PRETPLATI SE NA NAŠ NEWSLETTER
Kako biste dobili najnovije vijesti o zdravlju od naših stručnjaka!
newsletter
Vukovarska bb, Mostar 88000 Bosna i Hercegovina
Kontaktirajte nas
Budite slobodni i pišite nam na mail:
[email protected]
Copyright © 2023 PoliklinikaVitalis. All rights reserved.