GINEKOLOGIJA I PORODNIŠTVO

PREGLEDI

Ginekološki pregled obično je dovoljno učiniti jednom godišnje, ukoliko ne postoji neka dodatna problematika. Redoviti ginekološki pregledi su važni jer se tako na vrijeme mogu primijetiti i najmanje promjene koje ukazuju na bolest reproduktivnog sustava, a samim tim se mogu brzo i uspješno liječiti i izliječiti.

OPĆA KIRURGIJA: brzi i precizni zahvati. Nudimo usluge: šivanje rane, ekscizija tumora, uklanjanje urasloga nokta, previjanje, uklanjanje šavova, operacija preponske kile...

ULTRAZVUČNE PRETRAGE

Današnju ginekologiju niti kompletnost ginekološkog pregleda ne možemo smatrati potpunom ukoliko nije učinjen i ultrazvučni pregled. Ultrazvuk nam omogućava promatranje jajnika i maternice, te dijagnosticiranje eventualnih promjena njihove veličine, izgleda i položaja.

Ultrazvučnim pregledom dijagnosticiramo trudnoću, pratimo rast i razvoj fetusa te otkrivamo nepravilnosti trudnoće.

TESTOVI

Cervikalni brisevi nisu uobičajena pretraga, stoga, ukoliko smatrate da za to postoji razlog ili planirate trudnoću, preporučljivo je da se obratite vašem ginekologu kako bi mogao napraviti briseve na uzročnike bolesti.

Radimo slijedeće vrste briseva:
PAPA test, bris na Mico i Ureaplasmu, bris na Chlamidiu, HPV bris...

GINEKOLOG POLIKLINIKE:
TANOVIĆ, dr. med., spec. ginekologije.

Dugogodišnje radno iskustvo u Sveučilišnoj bolnici Mostar, predvodnik je tima ginekologa koji brine o Vašem zdravlju.

KOLPOSKOPIJA

 

Kolposkopija je medicinski postupak kojim se pod velikim povećanjem promatra vrat maternice, rodnica i stidnica pomoću posebno dizajniranog pokretnog mikroskopa pod nazivom kolposkop.

KOMPLETNO VOĐENJE TRUDNOĆE i CTG (kardiotokografija):

 

  • Ultrazvučna dijagnostika

  • TORCH dijagnostika

  • CTG pregled (vrši se najčešće poslje 26 tj. trudnoće)

OPERATIVNI ZAHVATI IZ GINEKOLOGIJE

 

U našoj ustanovi u posebno opremljenim salama za operacije i apartmanima za boravak se mogu obaviti sve vrste ginekoloških zahvata. Jedan od najnovijih zahvata LLETZ konizacija se također mogu obaviti u Poliklinici Vitalis.