ESTETSKA MEDICINA

Poliklinika Vitalis je postala estetski centar u Hercegovini, a s tendencijom da to postane u široj regiji. Tim profesionalaca je tu da Vaše željene promjene učini prirodnim, te tako da Vaše želje ostvare na najbolji mogući način. Naša Poliklinika je opremljena vrhunskim salama i apartmanima za dnevni ili noćni oporavak, te tako imate potpunu diskreciju do potpunog oporavka od zahvata.

 

 

USLUGE ESTETSKE KIRURGIJE

Sve usluge su nabrojane u cjeniku Poliklinike Vitalis, a mi smo za Vas odabrali najtraženije zahvate.

POVEĆAVANJE GRUDI

Ukoliko imate osjećaj da su Vaše grudi male, nezadovoljni ste s njihovim oblikom ili jednostavno želite da budu kao i prije poroda, ono što će Vam pomoći jest zahvat povećanja dojki. Ne osjeća svaka žena potrebu za povećavanjem dojki, ali je ovaj zahvat mnogim ženama pružio osjećaj samopouzdanja, sigurnosti i ljepšeg i senzualnijeg izgleda.

SMANJIVANJE GRUDI

Smanjivanje grudi kod pacijentica koje pate zbog obujma i prekomjerne težine dojki. Naramenice grudnjaka kod njih su stalno zategnute i urezuju čak brazde na ramenima, a problemi sa vratnim dijelom kralježnice pokazuju trajne posljedice već u ranoj mladosti, te se izvođenje ove intervencije savjetuje prvenstveno iz medicinskih razloga kao prevencija trajnog invaliditeta zbog poremećaja statike kralježnice. Pacijentice često imaju bolove u leđima, vratu, glavobolje, znoje se ispod dojki, a sve su to odlične indikacije za ovu vrstu operacije.

GINEKOMASTIJA

Smanjenje povećanih muških grudi (ginekomastija) česta je estetska operacija kod muškaraca. Faktori rizika tj. patološkog povećanja grudne žlijezde mogu biti steroidi, anabolici, alkohol.

KOREKCIJA NOSA

Nosni estetski kirurg trebao bi modelirati nos s minimalnom kirurškom traumom, dakle, unutrašnjim pristupom dobiti prirodan izgled nosa, koji se neće posebno isticati na licu narušavajući njegovu harmoniju, a lice će izgledati svježije i mlađe.

Moramo naglasiti da nema korekcije nosa tj.estetske operacije nosa bez FUNKCIJSKE OPERACIJE.To znači da prvi postulat estetske operacije nosa nije estetika nego funkcija. Nos je piramida u kojoj nosna pregrada mora biti ispravljena tj. korigirana kako bi pacijent mogao disati. Preko 15% stanovništva ne diše ispravno na nos, nego se pomaže ustima (noću hrče, zamara se,ima suha usta).Tek kada se riješi problem sinusa odnosno ispravnog disanja, može se pristupiti estetskoj operaciji nosa.

DERMALNI FILERI I BOTOX

Danas je hijaluron postao nezaobilazan postupak za povećanje volumena usnica, volumena jagodica te korekcije nazolabijalnih bora, a da su hijaluron i hijaluronski fileri apsolutni trend kod estetskih korekcija.

Fileri su posebna vrsta preparata kojima se popunjavaju i korigiraju postojeće bore na licu. Hijaluronska kiselina je u posljednje vrijeme najtraženija vrsta filera zbog toga što je ona najprirodnija supstanca koja se može koristiti u ove svrhe. Hijaluronska kiselina je nešto što mi svakako imamo u svom organizmu. Lično radim s Juvederm filerima  koji imaju najveću trajnost nakon što se apliciraju u kožu. Uvijek volim reći kako je Juvederm stvar prestiža.

Tretman Botoxom siguran je i jedan od najdjelotvornijih te najpopularnijih estetskih tretmana protiv bora na području čela.

Bezbolan je, a njegova aplikacija traje svega nekoliko minuta.

Kada se koristi ispravno, može čelu dati privlačan i iskren pogled, no ne valja pretjerati. Botox neće utjecati na osjetilne živce niti ćete se osjećati ukočeno.

Tretman izvodi licenciran i dobro treniran medicinski stručnjak u anatomiji lica, koji može procijeniti veličinu vaših mišića.

 

VODITELJ DERMATOKIRURGIJE
dr. AIDA ĆATIĆ

 

Dr. Ćatić predvodi naš tim za estetsku medicinu, a prvenstveno se bavi aplikacijom dermalnih filera i botoxa